Sendvič s avokádem a pestem z medvědího česneku
V neděli ráno, když všichni nahoře spí a my s Nikolou od brzkého rána stavíme dole na podlaze koleje, nakládáme zeleninu na vagóny, přejíždíme mosty a vyhýbáme se nástrahám v cestě, když je jaro v plné síle a oknem nám nesměle nakukuje probouzející se sluníčko, pak mám chuť připravit snídani pro moje chlapi opravdu chlapskou.
Takovou snídani, která zasytí na půl dne, takovou, po které byste mohli dříví štípat. A protože je pro chlapi, tak řízně pikantní, lehce štiplavou a zároveň svěží jako to dnešní ráno.
Nakonec to dopadlo tak, že naši školáci prospali celé dopoledne a my s Vitou snědli všechno sami.
Suroviny:
křupavá poctivá houska ( u nás v Pardubicích mají fantastické v Zlaté huse)
voňavé máslo
zralé avokádo
mozzarella
troška olivového oleje
- Rozkrojím housku a pomažu ji máslem
- Oloupu avokádo, vyjmu pecku a nakrájím si ho na pěkná kolečka a půlměsíčky
- Nakrájím mozzarellu
- A pak už jen střídavě pokládám na housku mozzarellu a avokádo a až bude úplně plná, navrch dám pár lžiček jarního pesta z medvědího česneku a zakápnu několika kapkami olivového oleje.
A pak jdeme uklidit dřevník……